24. kesäkuuta 2013

KDrama: Flower Boy Next Door (2013)

Flower Boy Next Door on Flower Boy Seriesien omaperäinen kolmas sarja. On lievästi sanottuna hämäävää tietää tämänkin kuuluvan Flower Boy Seriesiin, jossa tähän mennessä on jo neljä sarjaa. Hämäävä osa onkin sen, ettei yksikään sarja ole millään lailla liitoksissa toisiinsa. Toisin sanoen sillä ei ole mitään väliä, missä järjestyksessä sarjoja katsot tai katsotko kaikkia ollenkaan. Hahmot ja näyttelijät ovat täysin eri jokaisessa sarjassa eikä juonetkaan ole toisiinsa linkitettyjä. Yksinkertaisesti selitettynä kasa karvaisia miehiä on päättänyt väsätä kasan kukkapoikasarjoja yksi toisensa perään, jotka yhdessä muodostavat täysin toisistaan riippumattoman Flower Boy Seriesin.

Lienee viisasta ilmoittaa tässä vaiheessa, että itsellänihän Flower Boy Next Door oli ensimmäinen näistä kukkapoikasarjoista, joten muista en osaa vielä sanoa edes puolikasta sanaa. Ja ennen kuin kukaan karkaa näiden ensisanojen saattelemana katsomaan tätä sarjaa: pieni varoituksen sananen! Älä ala katsomaan juuri tätä kyseistä sarjaa ellet ole valmis häpeämään silmiäsi päästä pahemmin kuin koskaan ikinä ennen elämäsi aikana (ellet sitten sattumalta ole pelkissä boksereissa ja pandapipossa päättänyt lähteä viereiseen taloon vierailulle). Lisää aiheesta myöhemmin...
Sarjan naispäähenkilönä on Park Shin Hyen näyttelemä Go Dok Mi. Erityisen introvertti tyttö noin kahdenkymmenen ikäluokan paikkeilla, joka työkseen oikolukee kirjailijoiden tekstejä sillä ehdolla, ettei hänen tarvitse tavata asiakkaitaan eli kirjailijoita. Hän asuu pienessä yksiössä hiukan syrjäisemmällä seudulla eikä poistu lähes ikinä asunnostaan ja vielä pienemmällä todennäköisyydellä sanoo sanaakaan kenellekään. Pikkuisena sivuharrastuksena Dok Milla on vastapäisen kerrostalon miehen kiikaroiminen eikä mikään ihme. Mieshän on mahdottoman komea ja vieläpä ammatiltaan lääkäri! Mutta mikä sitten saa jokaisen katsojan häpeämään silmänsä päästä? Enrique.
Enrique Geum on sarjan miespäähenkilö ja Dok Min kiikaroiman lääkärimiehen velipoika, joka asuu pääsääntöisesti töidensä vuoksi Espanjassa. Hän on tunnettu nimi pelimaailmassa, sillä työkseen tämä poika tekee videopelejä aina suunnittelusta toteutukseen asti. Älliä häneltä siis löytyy, vaikkei ihan siltä vaikuta. Enrique omaa nimittäin hyvin omalaatuisen persoonan ja on lähes täysin Dok Min vastakohta. Hän on äänekäs, lapsellinen eikä välitä siitä, mitä muut hänestä ajattelee. Raukalla kun on kamala määrä anteja eikä oikeastaan kukaan hänestä pidä. Voin siis luvata, että Enrique vähintäänkin antaa muutaman facepalm tunteen jokaiselle. Jotkut teistä saattavat taas huomata, kuinka paljon toisen vuoksi voikaan hävetä ja tekevät siinä ennätyksen niin kuin minä. Ennen Flower Boy Next Dooria en edes tienny, että niin paljon voi hävetä jonkun vuoksi, joka on vielä kaiken lisäksi vain sarjan hahmo - toivottavasti.
Oh Jin Rak
Kaikki hauskuus alkaa siitä, kun Enrique saa Dok Min rysänpäältä kiinni veljensä asuntoon kiikaroimisesta ja päättää tehdä asialle jotakin, mistä koko tarina vihdoin lähtee kunnolla käyntiin. Sekoitetaan soppaan vielä Dok Min seinänaapuri Oh Jin Rak, joka on jo pitkään ollut vakavasti ihastunut introverttiin naapuriinsa. Eikä kaikki mene ihan niin sujuvasti, kun Jin Rak alkaa pitää Enriquea vakavasti otettavana kilpailijanaan. Eikä soppa vielä ole valmis. Vielä tarvitaan Dok Min entinen paras ystävä Cha Do Hwi, joka alunperin sai kiikaritytön sulkeutumaan neljän seinän sisälle. Ja mitä tämä kaikki olisi, ellei Jin Rakin kämppäkaveri Dong Hoon rakastuisi palavasti rikkaaseen Do Hwiin - eikä parane unohtaa kaverusten vähintäänkin omalaatuista pomoa!
Enriquen menoa katsoessa ei voi muuta kuin tuijottaa näyttöä silmät selällään ja nostaa hattua Yun Shi Yun:lle, joka tämän häpeän ruumiillistuman roolin veti paremmin kuin hyvin. Voin vain kuvitella, kuinka herra itse on joutunut monet kerrat nolostumaan näyttelemästään hahmosta, mutta jälki on erinomaista! Ja tässä vaiheessa lienee viisasta kertoa, että kyllä Enriquestakin löytyy se vakavampi puoli, joten älkää luulko sarjan olevan pelkästään silmiä päästä syövyttävää häpeää. Mainittakoon vielä, että Jin Rak varmasti riemastuu, kun Enrique ottaa Koreassa vierailun ajaksi tehtäväkseen repiä Dok Min ulkomaailmaan tutustumaan omasta huoneestaan.
Mutta kuinka käy, kun tulee viimein Enriquen aika palata takaisin Espanjaan? Lähteekö Dok Mi ulos asunnostaan katsomaan maailmaa? Saako Jin Rak vihdoin ja viimein Dok Min tyttöystäväkseen? Kuka on todella asuntojen mystinen vuokranantaja? Miten Dong Hoonin käy Cha Do Hwin kanssa? Suuri kasa kysymyksiä, jotka kutkuttavat mielen sopukoissa ja vastaus on saatavilla vain ja ainoastaan Flower Boy Next Doorin jaksoissa.
Dong Hoon
Loppujen lopuksi päädyin antamaan sarjalle kolme tähteä kaiken kummallisuutensa ansiosta. Tai lähinnä Enriquen ansiosta. Mikäli hän ei olisi ollut niin erikoinen ja mielenkiintoinen ja ennen kaikkea outo hahmo, tuskin olisin jaksanut niin innoissani sarjaa tuijottaa.

Suosittelen kaikille, jotka haluavat komediaa katsottavakseen, mutta samalla myös syvällistä rakkaustarinaa selviytymisen kera. Ja mikä parasta: ilman raivostuttavia äitejä ja muita sukulaisia pilaamassa ihanien hahmojen elämää.
★★★☆☆

1 kommentti: