23. kesäkuuta 2013

KMovie: A Werewolf Boy (2012)


A Werewolf Boy on ensimmäinen aasialainen elokuva aikoihin, jonka katsoin ja olen erittäin tyytyväinen sen pariin päätymiseeni. Lienee hyvä sanoa jo näin alussa, että tämä elokuva empimättä nousi heti lempielokuvieni Top 3 -listalle.

Elokuva saattaa alkaa hiukan hämäävästi, kun tarina alkaa talosta, jossa jokainen - yhtä ainoata poikaa lukuun ottamatta - on jo ylittänyt keski-iän. Missä kaunis, nuori tyttö elokuvan kannesta on? Eihän tämän pitänyt vanhuksista kertoa vai pitikö? Ja eikös tarinan pitänyt sijoittua Koreaan? Miksi siis talo asukkaineen sijaitsee ulkomailla? Idea selviää kuitenkin piakkoin, kun eräs talon vanhoista rouvista saa mykistävän puhelun, jonka jälkeen rouva ilmoittaa lähtevänsä Koreaan. Yhdessä lapsenlapsensa kanssa  rouva suuntaa kohti korpea Korean maaperällä ja saapuvat paikkaan, jossa rouva eli Suni asui nuorena - saman ikäisenä kuin hänen lapsenlapsensa oli nyt.

Viimeistään siinä vaiheessa tajuaa, mikä on ideana, kun ajassa hypätään rutkasti taemmas. Elokuvan päätarina kertoo Sunin (voi esiintyä joissakin paikoissa nimellä Sunhee) nuoruudesta asunnossa, joka on kaukana kaikesta. Miksi juuri siellä? Sunin lääkäri oli kehottanut perhettä muuttamaan raikkaamman ilman äärelle tytön terveyden vuoksi. Hän oli kovin hiljainen ja sulkeutunut tuohon aikaan eikä pitänyt ideasta muuttaa keskelle ei-mitään - taloon, jonka edellinen asukas oli kasvattanut susia aitassa.
Kaikki muuttuu kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun perheen asukkaat löytävät nuoren, resuisen ja kummallisen pojan tontiltaan. Poika ei osaa puhua ja muutenkin käyttäytyy kuin eläin. Pakko sanoa, että Song Joong-ki on onnistunut roolissaan paremmin kuin koskaan olisin uskaltanut kuvitella. Sunghee yrittää kuitenkin murskata äitinsä toiveet pitää poika edes hetken aikaa. Tyttö ei nimittäin suostu edes olemaan samassa tilassa otuksen kanssa. Poikahan ei osaa käyttäytyä lainkaan. Onkohan se edes sisäsiisti?
Suni kyllästyy otuksen eläimelliseen käytökseen ja siihen, ettei voi olla tuon kanssa samassa tilassa - vaikka itsehän hän niin päätti. Salaa muun perheen ollessa poissa Suni alkaa kouluttaa poikaa aivan kuin koiraa koulutetaan. Työ alkaa tuottaa tulosta ja koko perhe yllättyy muutoksesta. Poikahan alkaa oppia käyttäytymään pikkuhiljaa. Eniten perheen äitiä kuitenkin hämmästyttää tytössä tapahtuva muutos, sillä Suni ei ole aikoihin edes hymyillyt - saatika sitten nauranut.
Vaan olisipa kaikki niin helppoa. Sekoitetaan soppaan vielä rikas ja itseään täynnä oleva mieshenkilö, joka on iskenyt silmänsä Suniin ja pitää perheen kummallista, puhumataidotonta poikaa kilpailijanaan. Siitä ne ongelmat vasta alkavat. Suosittelen lämpimästi varaamaan nenäliinapaketin lähettyville ennen kuin laittaa tämän tarinan pyörimään. Itselläni ainakin sille olisi ollut kovasti tarvetta, mutta enhän minä tietenkään sellaisia hienouksia ollut tajunnut varata.
Olen kuullut, että elokuvan lopusta olisi kaksi eri versiota, joista alkuperäinen olisi kuulemma aivan surkea. Tämän lisäksi olisi "pidennetty versio", jonka uskon itse nähneeni, sillä se ainakin vastaa tästä versiosta kuulemiani kuvailuja. Lienee silläkin jotain merkitystä, että pidin elokuvan lopusta paljon ainakin pääpiirteittäin. Tärkeintä on kuitenkin yleiskuva koko elokuvasta, joka on erinomainen minun sinisissä silmissäni. Huono puoli on kuitenkin se, että tätä juttua kirjoittaessani sisälleni on noussut valtava hinku mennä nyt just ja heti katsomaan tämä taideteos uudelleen. Katsokaa te sillä välin traileria jos toistakin ja kipittäkää viimeistään sen jälkeen itse elovuvan pariin. Trailereista vain ensimmäisessä on englanninkieliset tekstitykset.


A Werewolf Boy saa minulta ehdottomasti tippaakaan epäröimättä viisi tähteä naurattamisellaan, itkettämisellään ja omaperäisyydellään! Unohtamatta näyttelijöiden suurta panostusta ja kiitettävästi onnistunutta suoritusta heiltä.
★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti